Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"DN och Expressen måste förnyas"

Publicerad: 26 mars 2008, 12:25

Bonnier AB:s nya vd Jonas Bonnier är hård i sin kritik av koncernens dagstidningar DN och Expressen. Han säger att de måste förnyas i en intervju i finska Huvudstadsbladet.


Jonas Bonnier, vd Bonnier AB.

– Dagstidningarna måste hitta nya sätt att bli relevanta. Det är väldigt sällan som man läser något nytt i dagstidningen, något som man inte hört redan via nätet eller tv. Därför måste vi kunna ge läsarna något mera. Dagens Nyheter och Expressen är bra exempel, de måste förnyas, säger Jonas Bonnier till Huvudstadsbladet.

En förklaring till att både Expressen och DN de senaste åren tappar i upplaga är att allt fler läser nyheter på nätet. Men trots det ser inte Bonniers vd nätet som ett massmedium.
– Om man går ut på nätet bara för att finnas där så gör man bättre i att låta bli helt. Internet är inte ett massmedium – de svenska kvällstidningarna klarar av att tjäna pengar på det sättet bara för att de har så många läsare, säger han till Huvudstadsbladet.

I intervjun får också Jonas Bonnier frågan om han är intresserad av köpa Sanoma WSOYs förlag. Det är han absolut, men tror inte att den finska mediejätten är beredd att sälja.

Bonnier äger helt eller delvis följande dagstidningar: Expressen, GT, Kvällsposten, Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Ystad Allehanda, Trelleborgs Allehanda, Kristianstadsbladet och Dagens Industri.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.