Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN plockade bort artikel

Publicerad: 20 april 2009, 12:33

I torsdags besegrade Helsingborgs IF Hammarby. Domarmiss skrev DN:s reporter i en artikel. Nu har artikeln plockats bort.


Artikeln som publicerades i tidningen på fredagen. Rubriken samt en mening skiljer mellan artikeln på nätet och den i tidningen.

Artikeln med titeln ”Omdiskuterat HIF-mål fick hål på Hammarby” publicerades på Dn.se i torsdags kväll, direkt efter matchen, och i fredagens tidning. I artikeln redogör reportern Magnus Sjöholm sina personliga åsikter om domaren och matchen.

Det fick Aftonbladets sportreporter Robert Laul att gå till hårt angrepp mot artikeln i sin blogg. På bloggen skriver Laul bland annat ”Jag skulle vilja kalla det en negativ milstolpe i fotbollsjournalistikens historia, artikeln borde användas som undervisningsmaterial på hur det inte får se ut i en tidning.”

I helgen valde DN att plocka bort artikeln från nätet.

Vad tyckte du om artikeln?
– Jag har aldrig läst något värre. Den var fruktansvärt subjektiv. Det som är mest galet med den är att han bland annat skriver att Strömbergsson inte borde vara en proffsdomare. En sådan personlig åsikt kan man möjligtvis ha i en krönika, men absolut inte i en nyhetstext, säger Robert Laul.

Känner du till skribenten?

– Nej, jag känner faktiskt till de flesta sportreportrar i branschen men han har jag aldrig hört talas om.

Resume.se har sökt ansvariga på DN för en kommentar.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.