Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN-reporter får ursäkt efter lögn om äktenskap

Publicerad: 30 december 2014, 13:29

Den första intervjun.

Foto: Skärmdump från DN.

Löparen Abeba Aregawi ljög om sitt äktenskap i DN-reportern Nils Palmgrens intervju förra hösten – nu förklarar hon sig i en ny intervju. – Det var inte meningen att ljuga, säger hon till DN.


Ämnen i artikeln:

DNNils Palmgren

Resumé har tidigare rapporterat om Abeba Aregawis lögn. Det var i våras som Expressen avslöjade att hon redan varit skild i fyra månader när hon lät sig intervjuas av Nils Palmgren och försäkrade honom om att hon var gift med svenske tränaren Henok Weldegebriel. Något som tidigare omskrivits som ett skenäktenskap – ett knep för Aregawi att bli svensk medborgare.

DN gjorde ett uppslag på idrottarnas kärlek – som inte var sann.

– Jag är fruktansvärt besviken. Jag känner mig helt och hållet lurad, det kan jag säga öppet och ärligt. Herregud, de var inte gifta med varandra, men så satt de och förnekade alla rykten om skenäktenskap. Då ljög de ju för mig, sa Nils Palmgren till Aftonbladet i våras efter att han fått kännedom om lögnen.

Nu – mer än ett år efter DN:s uppslag – har Nils Palmgren alltså genomfört en ny intervju med Aregawi, där hon förklarar lögnen:

– Det var inte meningen att ljuga. Jag hade inte berättat för någon och det kändes inte definitivt. Vi skilde oss, men samtidigt var vi tillsammans.

När Resumé når Nils Palmgren är han ledig och vill inte kommentera saken.

– Hon är en världsstjärna och det handlar bara om att hålla koll på vad hon håller på med – det är ett vanligt journalistiskt arbete bara. Det är inget speciellt med det, säger han.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

DNNils Palmgren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.