Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN-reporter grundlurad – löparen ljög om skenäktenskap

Publicerad: 4 mars 2014, 15:47

Skärmdump från DN-artikeln.

Hon tog död på alla rykten om skenäktenskap. Abeba Aregawi förnekade att hon gift sig med tränaren i en intervju i Dagens Nyheter med Nils Palmgren. Då hade hon redan varit skild i fyra månader, avslöjar Expressen i dag.


Ämnen i artikeln:

Nils Palmgren

Ryktena uppstod när långdistanstränaren Renato Canova skrivit på en blogg att Abeba Aregawi var gift med en namngiven etiopisk maratonlöpare.  

Den 21 september, en månad efter VM-guldet i Moskva, träffade DN:s Nils Palmgren Abeba Aregawi och Henok Weldegebriel som båda förnekade ryktena, pussades och verkade kära. Nils Palmgren skrev i artikeln:

"Här, i solskenet i Hagaparken, är det också svårt att förstå hur dessa rykten kan ha uppstått. De skojar och ger varandra varma, men blyga blickar. Hur fejkar man sånt?".  

När DN-reportern får kännedom om skilsmässan känner han sig grundlurad.

– Jag är fruktansvärt besviken. Jag känner mig helt och hållet lurad, det kan jag säga öppet och ärligt. Herregud, de var inte gifta med varandra, men så satt de och förnekade alla rykten om skenäktenskap. Då ljög de ju för mig. Jag har försökt att få tag på dem i dag, men får inte tag på dem, säger han till Aftonbladet.

Han anade ingenting under intervjun.  

– Nej, jag blev förvånad. Det är inte den bilden jag har fått av dem. Vi satt ned i över en timme och de verkade vara väldigt lyckliga och kära när vi träffades, precis som bilderna visar, säger Nils Palmgren till Aftonbladet.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nils Palmgren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.