Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN:s förhandlingar har gått i baklås

Publicerad: 10 september 2013, 11:58

Dagens Nyheters ledning har ensidigt låtit förhandlingarna om omorganisation gå till central förhandling.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Förhandlingarna om omorganisationen  på Dagens Nyheter har gått i baklås. Istället har ledningen valt att låta de centrala parterna Medieföretagen och journalistförbundet ta över förhandlingarna.

Enligt vad Resumé erfar är det DNs ledning som mer eller mindre ensidigt avslutat förhandlingarna, medan fackklubben velat fortsätta. Men eftersom det inte går att förhandla ensam, journalistklubben också begärt central förhandling.

Enligt källor har bemanningsplanen varit färdig sedan i juni, men ingen information har gått ut så länge förhandlingarna pågått. Målet med omorganisationen har varit att minska arbetsstyrkan med 50 journalister.

30 av dessa har tagit det erbjudna avgångsvederlaget och av allt att döma har förhandlingarna handlat om 10 till 12 personer som ska omplaceras till ett projekt som inte är kopplad till den redaktionella verksamheten.

Journalistförbundet och Medieföretagen, har nu avsatt tre möten i september för förhandlingarna.

Resumé har sökt DNs chefredaktör Peter Wolodarski för en kommentar.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.