Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN:s nya redaktionschef: Jag har alltid beundrat Wolodarski

Publicerad: 22 februari 2013, 13:04

Caspar Opitz tillträder som redaktionschef 10:e mars

Foto: Anna Sofia Mörck

– Jag var inte helt förberedd på att få erbjudandet, men det är inget man tackar nej till, säger Caspar Opitz.


Den 10 mars tar Peter Wolodarski över som chefredaktör på DN. Samma dag tar Caspar Opitz rodret som redaktionschef. Men i dag är han på väg upp till Sälen för att åka öppet spår i Vasaloppet.

– Peter Wolodarski sabbade min uppladdning genom att erbjuda mig jobbet, säger han. Men jag hoppas att det går bra ändå.

Caspar Opitz har jobbat på DN sedan sekelskiftet, dit han rekryterades från Östgötakorren efter att ha tilldelats priset Guldspaden för sin granskning av en lokal konsult som lurade skjortan av kommunpolitikerna.

Han har jobbat som inrikesreporter,  chef för Stockholmsredaktionen, utrikeskorre i London och  nyhetschef på såväl webben som papperstidningen. Den senaste tiden har hanvarit ansvarig för samordningen mellan tidningen och dess digitala satsningar.

– Jag och Peter började samtidigt och jag har alltid beundrat honom, så jag blev väldigt glad när han frågade mig, säger Caspar Optiz.

Vilka förändringar kommer att ske på DN när ni tar över?

– Vi har ju inte ens börjat än så det är svårt att säga om någon kommer att märka någon skillnad i början. Jag vill fortsätta med den satsning på bra kvalitetsjournalistik som vi har drivit de senaste åren.

Hur går det med förbudet mot ordet "hen"?

– Ha ha. Vi har ju aldrig sett det som något förbud på redaktionen. Bara en rekommendation. Vi kan väl säga att det inte är det första jag kommer att ta tag i.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.