Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN:s reporter om Littorin-intervjun

Publicerad: 15 juli 2010, 10:07

Dagens Nyheter gick idag ut med en exklusiv intervju med Sven Otto Littorin. Reportern Cecilia Jacobsson medger att den skedde på hans villkor men att tidningen inte ville avböja chansen. – Vi var för frestade för att avstå den här intervjun, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Sven Otto LittorinAftonbladet

DN:s Cecilia Jacobsson. Foto: Pressbild.

En av Sven Otto Littorins gamla medarbetare hörde av sig till Cecilia Jacobsson. Han sa att Littorin ville ge sin version av den senaste veckans tumult, och att hon var den som skulle få göra intervjun.

– Jag har skrivit mycket om arbetsmarknadsfrågor och har intervjuat Sven Otto en massa gånger, så det kändes kul att få det här förtroendet. Men jag har aldrig gjort en mailintervju tidigare, säger Cecilia Jacobsson.

Villkoret var att intervjun skedde via e-post. Cecilia Jacobsson pratade aldrig med den före detta arbetsmarknadsministern personligen, utan fick maila iväg sina frågor.

– Jag fick svar på runt 95% av frågorna jag ställde, men svaren kom in väldigt sent så det blev lite hysteriskt, säger hon.

Fick du möjlighet ställa föjldfrågor?

– Den möjligheten var väldigt begränsad eftersom svaren kom så pass sent och vi hade väldigt ont om tid. Han svarade inte på så många följdfrågor.

Hur vet du att det var Sven Otto Littorin som svarade på frågorna och inte någon annan?

– Jag litar på hans medarbetare. Sen tycker jag också att det är Littorins tonfall i svaren. Men man kan ju aldrig riktigt veta.

Vad säger du till kritiker som menar att de här villkoren skapar dålig journalistik?

– Jag har inget att säga om det. Jag skulle gärna vilja se den som tackar nej till den här chansen, säger Cecilia Jacobsson.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.