Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN skrotar På Stan i riksupplagan

Publicerad: 7 april 2008, 10:51

Den del av Dagens Nyheters upplaga som trycks i Borås och Umeå blir i framtiden utan bilagan På Stan. I stället för en hel upplaga gör man tio vinjetterade sidor i kulturdelen.
– Vi anpassar materialet för dessa läsare, som inte så ofta åker till Stockholm, förklarar projektledaren Nils Öhman förändringen.


Förra veckan lanserade DN sin nya version av bilagan På Stan med ny sajt, mobilsatsning och redesign av bilagan som även krypte i format och fick ny redaktion.

En stor del av DN:s läsare får aldrig se förändringen av pappersversionen av På Stan. De får nämligen ingen bilaga i framtiden. Man har valt att lyfta ut bilagan i de exemplar av DN som trycks i Borås och Umeå. I stället gör man tio sidor i kulturdelen med På Stan-vinjett.

– Vi anpassar materialet för dessa läsare, som inte så ofta åker till Stockholm. Bor du i Västerås åker du ibland till Stockholm över helgen, men  längre bort så vet vi från läsarundersökningar att intresset inte är lika stort för det som händer varje helg. Vi har tagit bort kalendariet men behåller våra tips på varje sida. De får framvagnen från På Stan, säger projektledaren Nils Öhman till Resume.se.

Hur mycket sparar ni på det här?

– Det vet jag inte. Det handlar inte bara om pengar, det är tänkt som en förbättring för läsarna.

Kommer det här att hända med Stockholmsupplagan också?
– Nej, herregud! Inte alls.

DN:s aktuella TS-upplaga är 339 700 ex på vardagar. 54 000 av dessa ex trycks i Borås och Umeå och påverkas av förändringen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.