Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN söker korre i Moskva

Publicerad: 8 januari 2010, 12:32

DN:s redaktionschef Åsa Tillberg utlyser en ny korrespondenttjänst i Moskva och protesterar mot bilden av bantad utrikesbevakning: – Tvärtom, vi satsar verkligen på utrikes och har mer material än tidigare.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterÅsa Tillberg

Åsa Tillberg. Foto Rickard Kihlström

I går avslöjade Resume.se att DN sagt upp avtalen med sina stringers, alltså fasta frilansare. Men avsikten är bara att bli av med de fasta ersättningar en stringer har för att stå till tidningens förfogande, hävdar Åsa Tillberg:
– De pengarna ska vi använda till att köpa artiklar från områden som vi inte bevaka i dag. Vi bantar våra kostnader jättemycket, men satsar på utrikesbevakning.

Som ett led i satsningen utlyste DN i går en ny korrespondenttjänst i Moskva och förlängde tjänsten i Berlin med två år. Annars skulle Tysklandstjänsten dras in när Jan Lewenhagens tid löper ut.
– Vi kommer även i fortsättningen att köpa artiklar från våra stringers, betonar Åsa Tillberg. Skillnaden är bara att de inte får 15 000 i månaden utan att skriva ett ord.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterÅsa Tillberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.