Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN sparar in på medie- och reklamreportern

Publicerad: 24 maj 2010, 11:48

Dagens Nyheters medie- och reklamreporter Jonas Leijonhufvud har sagts upp. Detta som en del i tidningens sparprogram.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Jonas Leijonhuvud

Dagens Nyheter har under våren genomfört ett omfattande sparprogram. Elva personer har nyligen sagts upp på grund av arbetsbrist. Arbetsgivaren har gått efter anställningstid, vilket inneburit att de som anställts de senaste tre åren har fått gå.

En av de mer profilerade skribenterna som tvingas lämna tidningen är Nathalie Beser, som för bara sju månader sedan utsågs till tidningens mellanösterkorrespondent. Nu kan Resumé avslöja att även tidningens medie- och reklamreporter Jonas Leijonhufvud kommer att lämna tidningen redan nu i månadsskiftet.
– Det stämmer att jag har sagts upp. Vi är arbetsbefriade under uppsägningstiden och jag gör min sista vecka på DN nu.

Hur känns det?
– Det är klart att man blir besviken, men jag är inte arg. Jag förstår att tidningen måste skära ner. Jag känner mig trots allt uppskattad här på Dagens Nyheter.

Jonas Leijonhuvud har varit på DN i snart tre år. När han rekryterades till tidningens ekonomidel var uppdraget att lägga ungefär hälften av arbetstiden på att bevaka medier och reklam. Under våren har han dessutom blivit känd för att träna sig i form inför sommaren.
– Jag svarade bara på ett mejl till alla på redaktionen om det var någon som ville komma i form. Nu har det blivit två bloggar och i augusti ska jag lämna in ett bokmanus till Bonnier Fakta.

Vad ska du göra nu?
– Jag får tid att jobba med träningsboken. Sedan får jag se. Jag har en del idéer som jag får möjlighet att testa nu när jag är arbetsbefriad med lön.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.