Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN startar magasin

Publicerad: 16 juni 2010, 08:40

I vår var det premiär för en ny korsordstidning från DN. Nu planeras en ny tidning med fördjupande journalistik från tidningens utrikeskorrespondenter.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Gunilla Herlitz, DN:s chefredaktör

Dagens Nyheter drabbades hårt av lågkonjunkturen. Men under årets första månader har tidningen fått näsan över ytan. Både papperstidningen och DN.se går med vinst efter de kraftiga nedskärningarna, som tidningen gjort den senaste tiden.

Med en förbättrad annonskonjunktur i ryggen kommer tidningen nu att satsa på ett nytt månadsmagasin, DN Världen. Det kommer att bli en tidning som distribueras till prenumeranterna en gång i månaden. Huvuddelen av innehållet ska komma från tidningens utrikeskorrespondenter.
– Ansvarig för tidningen blir utrikeschefen Pia Skagermark, men det blir ingen egen redaktion, utan tidningen ska göras av befintlig personal, säger Gunilla Herlitz, chefredaktör på DN.

Varför blir det en utrikestidning?
– Det är en viktig del i vårt innehåll. Vi har utökat antalet sidor i tidningen den senaste tiden. Trots det får inte allt material från våra duktiga korrespondenter plats. Vi vill nu ge det här materialet större plats – både när det gäller text och bild.

Går det att tjäna pengar på tidningen?
– Det är främst något vi gör för våra läsare. Sedan hoppas vi att det går att sälja myckat annonser i tidningen också, men det är inte främst en annonsaffär.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.