Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

E-handel ger HD miljoner i intäkter

Publicerad: 22 oktober 2013, 15:21

Helsingborgs Dagblad har redan tjänat 500 000 kronor på sin nya e-handelsplattform Shoppia. Tidningen har höga ambitioner med den nya inktäktskällan – antalet handlare ska minst fördubblas.


Ämnen i artikeln:

Helsingborgs Dagblad

Shoppia.se smyglanserades i början av sommaren. På Helsingborgs Dagblads sajt kan handlarna i nordvästra Skåne sälja sina produkter online.

I slutet av augusti öppnades sajten för den breda allmänheten och försäljningen fram till september har gett tidningen omkring 500 000 kronor i nya intäkter, det skriver Medievärlden.

Tidningens nytillrädde Tina Nyblom marknadschef tror att Shoppia kommer att inbringa omkring 6 miljoner per år. Ett 60-tal handlare är redan anslutna till sajten. På sikt hoppas marknadschefen att siffran ska fördubblas, minst:

– Idealet är nog att ligga på omkring 150 stycken. Blir det för många riskerar kanske vissa att försvinna i utbudet, säger Tina Nyblom till Medievärlden.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.