Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Efter mediedrevet - inget mer naket

Publicerad: 5 juli 2013, 12:01

Foto: Thord Lyrstrand

Konstduon Agnes Nilsson och Lisa Albertsson från Borås gjorde en konstinstallation vid en rondell i Lidköping. En del av konstinstallationen gick ut på att tjejerna hade bar överkropp. – Jag kunde aldrig gissa att bröst kunde vara så spännande för medierna, säger Agnes Nilsson.


Ämnen i artikeln:

Media

Under gårdagen gjorde konstduon Agnes Nilsson, 17 år, och Lisa Albertsson, 18 år,  från Borås en tillfällig konstinstallation vid en rondell i Lidköping.

Konstinstallationen bestod bland annat av träplakat med texter som "Är det här konst?" och "Är jag fri nu?" men även av tjejerna i bara överkroppar.

Konstinstallationen fick mycket uppmärksamhet från bilister, polisen och inte minst media.

–  Det vi verkligen inte kan fatta är att det blev en sån uppståndelse medialt. Jag menar, det är ju bara bröst. Tänk, det är två kvinnor som visar sina bröst, det är inte klokt att det är en nyhet ens, säger Agnes Nilsson.

Men duon berättar i en intervju med Helle Lyrstrand Larssen för Feministiskt Perspektiv att det inte blir mer naket under de fem kommande konstinstallationerna som de planerar.

Nästa konstinstallation ska ta plats i Skövde med temat ångest och skam. Frågar är om installationen lockar lika stort medieintresse.

– Från detta drar vi slutsatserna att det är provocerande med nakna bröst som visas i ett icke-sexualiserat syfte, och samtidigt att media är väldigt intresserade av bröst, säger Lisa Albertsson.

Alexandra Barganowski

Ämnen i artikeln:

Media

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.