Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Erfors sparkas från Expressen

Publicerad: 4 juni 2009, 07:57

Staffan Erfors får sparken från Expressen. Detta sedan det framkommit att han vid två tilfällen lånat ut sin lägenhet till Hells Angels förra president Thomas Möller.


Ämnen i artikeln:

Staffan ErforsThomas MattssonExpressen

Staffan Erfors. Foto: Resumé

Det var igår som Expressens chefredaktör Thomas Mattsson berättade att USA-korren Staffan Erfors kallats hem från USA. Detta för att klargöra vilken relation han haft till den förra Hells Angels-presidenten Thomas Möller.

Nu står det klart att Erfors vid två tillfällen lånat ut sin bostad till Möller. Som en konsekvens av det får han gå från Expressen med omedelbar verkan. Men Thomas Mattsson vänder sig mot Resumés rubrik att Erfors fått sparken.
– Han har fått besked om att han inte kan verka som journalist på grund av förtroendeskadan. Formerna hanterar vi när han är hemma, vi har bett honom komma hem just för alla praktikaliteter, skriver han i ett mejl.

Enligt ett pressmeddelande från Expressen beklagar Erfors kontakterna med Möller och vill be alla om ursäkt för att han inte tidigare har insett det olämpliga i dessa. Han inser också att hans roll som journalist på Expressen nu påverkas.

I samma pressmeddelande står det:
”Med anledning av de uppgifter som nu är kända för oss, föreligger en förtroendeskada mellan Expressen och Erfors som gör det omöjligt för honom att fortsätta att verka på Expressen.”

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.