Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Ett extremt år krävde extrema beslut"

Publicerad: 6 maj 2010, 12:12

Dagens Nyheters publisher Gunilla Herlitz har gjort stora förändringar på tidningen. Ledningen är i stort sett utbytt och personalen har bantats. Det kvalificerar henne till priset Årets branschpersonlighet.


Ämnen i artikeln:

Gunilla Herlitz

Gunilla Herlitz. Foto: Paul Hansen

Priset delas ut på Stockholm Media Week, som pågår på Rival just nu. Juryn till priset har bestått av branschjournalister, som ger följande motivering till sitt beslut:

”Ett extremt år krävde extrema beslut. 2009 års branschpersonlighet lämnade ett bolag med lyckade nysatsningar och stabilitet för hårda tag och nedskärningar hos ett annat. Med både ekonomisk och journalistisk kompetens har hon klarat att navigera i ett år med extrem lågkonjunktur. Hon berör och väcker känslor av såväl beundran som skräck. Räddande ängel eller järnlady med hårdhandskar -
oavsett vilket tog hon beslut som ingen före henne klarat att driva igenom och har definitivt satt ett personligt avtryck i mediebranschen under 2009”.


De övriga nominerade var:
Manfred Aronsson - vd för MTG TV
Michael Grimborg - försäljningsdirektör TV4
Thomas Mattsson - chefredaktör Expressen
Sofia Mirjamsdotter – frilansjournalist

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Gunilla Herlitz

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.