Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Ett konstruktivt samtal"

Publicerad: 9 juni 2009, 12:48

Ett konstruktivt samtal mellan en mediechef och makthavaren som mediet är satt att granska. Så beskriver Thomas Mattsson, Expressens chefredaktör, dagens samtal med Wanja Lundby-Wedin. – Expressen har också erbjudit henne genmälesrätten, säger han


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

Thomas Mattsson. Foto: Björn Elgstrand

Det verkar inte som LO kommer att gå vidare juridiskt med den felaktiga publiceringen Expressen, där LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin förväxlades till både namn och bild med en annan kvinna.

Inga krav restes i alla fall i samband med att Thomas Mattsson, Expressens chefredaktör, i dag mötte Wanja Lundby-Wedin i ett personligt möte.
– Jag bad om ursäkt och framförde att Expressen skänkt 50 000 kronor till Anna Lindhs minnesfond. Som styrelseledamot för fonden tackade hon för bidraget. Jag informerade henne även om att hon – trots min ursäkt – fortfarande har en genmälesrätt till publiceringen, sammanfattar Thomas Mattsson Expressens erbjudande.

Efter ursäkten diskuterade de rollfördelningen mellan medierna och makthavare.
– Som ledamot i Aftonbladets huvudägare och LO-ordförande är hon väl medveten om att makten granskas, vilket hon också framförde. Men hon framförde även att det var viktigt att allt skulle vara korrekt, vilket jag naturligtvis instämde i. Jag bad än en gång om ursäkt.

Det framfördes alltså inga krav från hennes sida?
– Nej, det var en saklig och bra diskussion.

Var hon arg?
–  Nej, hon var både saklig och professionell, med konstruktiva synpunkter på både publiceringen och rollfördelningen mellan medier och makthavare. Nu får vi se hur hon överväger genmälesrätten och ta ny kontakt så småningom

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.