Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Ett misstag som inte borde skett"

Publicerad: 25 januari 2011, 13:05

Expressen begick ett misstag när man felciterade Ebba von Sydow på dagens förstasida. Det slår editionschefen Lars Näslund fast. – Felet är mitt, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Ebba von SydowExpressen

Expressen idag.

Ebba von Sydow går idag till attack mot Expressens rubrikval på förstasidan. På sin blogg skriver hon:

”Imorse börjar det komma oroliga sms och samtal om dagens tidning – och jag förstår ingenting.    Förstår ännu mindre när jag väl ser tidningen, vars förstasida pryds av ett citat jag aldrig någonsin sagt . Ja, jag har en nät-stalker. Men nej, ” jag är förföljd av en besatt kvinna” har jag då aldrig sagt.    Men det lät väl mer spännande på förstasidan, så de hittade helt enkelt på ett citat som såg bra ut”.

Ebba von Sydow skriver själv om näthat i dagens tidning, och nämner aldrig orden på ettan i sin text.

”Tack och lov kommer det vara glömt imorgon, för så funkar kvällstidningsvärlden. Så nu tänker jag inte ägna mer energi åt detta idiotiska, även om jag verkligen blev jäkligt förbannad och besviken – inte minst, eftersom det är gamla kollegor, min gamla arbetsplats” skriver Ebba von Sydow i bloggen.

Expressen gör nu en pudel och erkänner sitt misstag, även om man inte gör citattecken på sin förstsida (brukligt vid ordagranna citat). Lars Näslund:

– Det är ett misstag som inte borde ha skett och felet är mitt.

– Hon har skrivit en stark text om hur det är att vara förföljd av en besatt kvinna. Jag är ledsen för att vi var slappa i rubriksättningen av den. Jag har förstås bett henne om ursäkt för det, säger Lars Näslund.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Ebba von SydowExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.