Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag02.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Ett tiotal anställda får lämna Norran

Publicerad: 24 Mars 2015, 14:15

Norran

Beslutet, som kom i dag, innebär att ett tiotal tjänster försvinner. Något som bland annat drabbar bild- och redigeringsavdelningen.


Ämnen i artikeln:

NorranLars Andersson

Norran, som länge stått stark på en i övrigt svag mediemarknad, skriver i dag på sin sajt att även de nu tvingas skära ner. Ett tiotal anställda kommer att behöva gå under året, varav sju är tjänster på redaktionen i Skellefteå – där det i dag arbetar 43 personer. Nedskärningarna kommer bland annat att gå ut över bild- och redigeringsavdelningen.

Anders Westermark, vd på Norran, förklarar anledningen i en kommentar till Norran: "Vi behöver anpassa kostnaderna i takt med att vi får minskade intäkter".

Men det råder ingen nöd på Norran just för tillfället utan ekonomin beskrivs som stark. Men besparingarna sägs vara nödvändiga eftersom man känner en tuff konkurrens och han svårt att hitta digitala intäkter.

Norrans vd säger också att förhoppningen är att individuella lösningar ska göra så att så få som möjligt behöver sägas upp. Förhandlingar med Journalistförbundet och Unionen kommer att inledas redan under nästa vecka.

På redaktionen var det ett beslut som togs emot med tyngd. Jenny Petersson, ordförande för Journalistklubben, uttrycker sin besvikelse till Norran.

– Vi är 43 medarbetare nu, sju tjänster är en kännbar neddragning. Det känns naturligtvis tungt. I ett första skede koncentrerar vi oss på de medlemmar som riskerar att bli uppsagda, vi har inte påbörjat förhandlingarna ännu.

Lars Andersson, chefredaktör på Norran, säger att antalet reportrar kommer att bestå och att målet är att förändringen inte ska märkas för läsarna.

Norrans bevakningsområde är främst ett geografiskt område i norra Västerbotten och A-kommunerna i Norrbotten.

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

NorranLars Andersson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.