Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Ett tufft besked

Publicerad: 27 oktober 2011, 09:40

Idag presenterade Sydsvenskan sparpaketet på 100 miljoner kronor och som innebär att 80 tjänster kapas för personalen. – Klart att det var ett tufft besked. Samtidigt har alla varit medvetna om att något i den här stilen skulle komma att läggas fram, säger Sydsvenskan vd Lars Dahmén till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Lars Dahmén

Lars Dahmén. Foto: Emma Larsson/Sydsvenskan/Scanpix.

Sydsvenskan presenterade i dag sitt nya sparpaket. 80 av 370 tjänster försvinner – varav omkring hälften på redaktion. Målet är att spara 100 miljoner kronor, full effekt 2013.
– Ända sedan jag tillträdde har vi pratat om att vi måste se över våra baskostnader. Vi måste bli färre och även spara på andra områden, säger Lars Dahmén.

Ett erbjudande till personalen har lagts fram där den som väljer att lämna får två-sex månadslöner utöver uppsägningstiden, beroende på hur gammal man är.
– Det kommer att vara ett fönster i två veckor där man kommer att kunna söka det här erbjudandet.

Även säljavdelningen kommer att struktureras om. Det kommer att vara färre chefer och arbetet kommer att ske i mindre grupper. Lars Dahmén kan dock inte gå in på några detaljer.

Hur togs sparpaketet emot av personalen?
– Klart att det var ett tufft besked. Samtidigt har alla varit medvetna om att något i den här stilen skulle komma att läggas fram. Den vanligaste kritiken har varit att man har fått gå och vänta på besked. Samtidigt som det här är jobbigt så är det skönt att få klarhet.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Lars Dahmén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.