Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen går om Aftonbladet

Publicerad: 25 oktober 2011, 14:14

Aftonbladet-kolumnisten Jan Guillou spår en dyster framtid för tidningen. I en intervju med norska Dagens Næringsliv riktar han också stark kritik mot Schibsteds ledning som han kallar ”idioter”.


Ämnen i artikeln:

Jan GuillouAftonbladetSchibsted

Aftonbladet-kolumnisten dömer ut Schibsted-direktörernas nedskärningar på Aftonbladet. Foto: Christian Örnberg/Scanpix

Journalisten skriver i dag om hur Jan Guillou går till attack mot Schibstedledningen i en intervju med Dagens Næringsliv. Han säger bland annat att Aftonbladets nedskärningar kommer bidra till att försvaga tidningens varumärke.
– Tio procent av ledningen för Schibsted borde ha fått sparken varje år, och ersatts med personer utan ekonomisk bakgrund. Eftersom den reformen inte är möjlig tror jag inte att det finns någon räddning för Aftonbladet. Expressen kommer att gå om, på grund av Schibsteds felmanöver, säger han till Dagens Næringsliv.

Trots att Aftonbladet förra året gjorde en vinst på 290 miljoner kronor ska man nu spara 100 miljoner. Det innebär att 45 till 65 redaktionella tjänster försvinner från tidningen.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.