Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen liknar Arkelstens utseende vid Gollums

Publicerad: 1 november 2010, 15:39

Expressen gör mer än att hårdgranska Sofia Arkelstens förflutna. Tidningens nyhetskrönikör bloggar om hennes likhet med filmmonstret Gollum. – Intressant att notera att Expressen tycker det är en rimlig publicering. Frågan är om de hade gjort samma sak mot en man säger Moderaternas kommunikationschef Pär Henriksson till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

ExpressenSofia Arkelsten

Veckan innan drevet mot Moderaternas nytillträdda partisekreterare Sofia Arkelsten drog igång bloggade Expressens Lars Lindström om henne.

Under rubriken ”Sméagol-Gollum till Moderaterna?” lägger han en bild med Gollum och Sofia Arkelsten sida vid sida och texten:

” Nu sägs att även den välkända profilen Sméagol-Gollum ska erbjudas ett viktigt jobb inom partiet, eventuellt som Arkelstens ersättare när hon sitter upptagen med styrelsearbetet i Gustaf Douglas börsbolag Sweco.”

– Jag har ingen kommentar. Det är bara intressant att notera att Expressen tycker att det är en rimlig publicering, säger Pär Henriksson.

Har ni varit i kontakt med Expressen kring den här publiceringen?

– Nej. Jag tycker inte att det är en stor sak men frågan är om de hade gjort likadant om det var en man.

Resumé.se söker Lars Lindström för en kommentar, men enligt Expressens växel är han på semester.

Även Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och Sofia Arkelsten söks, hittills utan framgång.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

ExpressenSofia Arkelsten

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.