Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

”Expressen ljuger”

Publicerad: 8 oktober 2010, 13:36

Enligt Expressen har Thomas Bodström (S) skatteplanerat och lever nu på sparade miljoner med skatterabatt i USA. Bodström är rasande på tidningen och tänker lämna in en PO-anmälan. – Expressen skriver idag att jag har ägnat mig åt skatteplanering. Det är ren lögn, bloggar Thomas Bodström.


Ämnen i artikeln:

Thomas BodströmExpressen

Thomas Bodström. Foto: Carina Jäderström.

I dagens Expressen finns en granskning av Bodströms privatekonomi. Den socialdemokratiske riksdagsmannen befinner sig på en kritiserad sexmånadersresa till USA.

Bodström har enligt Expressen sammanlagt 4,5 miljoner undanstoppade i sina två bolag. Nu kan han ta ut dem som lön under vistelsen i USA och leva på dem där utan att arbeta. Pengarna har på detta sätt skyddats från högre marginalskatt.

Thomas Bodström går till angrepp mot Expressens uppgifter på sin blogg och säger att han ska PO-anmäla tidningen för att den skriver lögner.

– Mina löneuttag har inte medfört några skattelättnader och kommer inte heller att göra det framöver, dementerar Thomas Bodström i sin blogg.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson sitter i en tv-debatt och har varken tagit del av kritiken eller sett om det kommit någon PO-anmälan.

– En bra start är väl om Bodström börjar svara på våra reportrars frågor, så får man ta det därifrån, säger Thomas Mattsson.

Thomas Bodströms pressekreterare Linda Romanus har framfört att hans tidnings publicering utgör förtal.

– "Förtal" säger hans pressekreterare, men eftersom det står i Expressen att hans agerande är tillåtet har jag lite svårt att hålla med om att publiceringen är klandervärd och brottslig, säger Thomas Mattsson.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Thomas BodströmExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.