Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen når fler trots att pappret tappar

Publicerad: 3 februari 2014, 09:44

I december hade Expressen sin största räckvidd någonsin, trots att pappersläsarna försvinner i stadig takt. Förklaringen är en dramatisk ökning av mobil- och desktopsajterna.


Ämnen i artikeln:

Expressen

December 2013 hade Expressen i genomsnitt 1 810 000 läsare per dag, enligt Sifo. Det är den högsta totalräckvidden någonsin, den tidigare toppnoteringen var från juli 2009. Expressens publik har aldrig varit större, trots att tidningsupplagan idag är väsentligt lägre än gamla rekordår.

Förklaringen är den dramatiska tillväxten för desktop- och mobilsajterna. I december 2013 slog Expressen ett nytt digitalt rekord med 1 239 000 läsare per dag, och fortsatte att öka den digitala marknadsandelen.

– Det är fantastiskt att publiken fortsätter att öka, särskilt som vi satsar på att utveckla innehållet med exempelvis mer fördjupning, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson. Senast i helgen fick Martin Schibbyes reportage i serien "Svenska jobb", där bland annat Jenny Strömstedt och Leif GW Persson ju också medverkat, stor uppmärksamhet och dessutom delas Johanna Karlssons reportage om arbetsvillkoren för flygvärdinnor på Qatar Airways mycket.

"Jag tror på kontrasten mellan de långa, genomarbetade reportagen och avslöjandena och det snabba som hör kvällstidningen till: i går gjorde vi oplanerad live-tv om skådespelaen Philip Seymour Hoffmans död, men i fredags sände vi 'Primetime´med nästan 15 timmar live-tv om sista dagen för fotbollens 'silly season"-transfers. Så ser det moderna kvällstidningen ut, och snart kommer vi med fler nya appar och tjänster."

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.