Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen närmar sig Aftonbladet

Publicerad: 5 februari 2010, 09:31

Aftonbladet är bara 51 000 exemplar större än Expressen i december. Det är det minsta gapet sedan 2001.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

Thomas Mattsson. Foto: Resumé

Det är en glad, men inte nöjd, Thomas Mattsson som idag viker mittuppslaget till den färska upplagestatistiken. När han går bakåt i upplagestatistiken för december så var gapet uppe i 112 600 2001. Nu har det halverats.
– Det är en lång utveckling som påbörjades när Otto Sjöberg tog över som chefredaktör och Expressen åter började göra en klassisk kvällstidning med en sportbilaga igen. Vi har undan för undan neutraliserat det innehållsgap som Aftonbladet då hade.

Nyligen gjorde Aftonbladet om sin söndagstidning. Det kan behövas för det är just den dagen som Expressen närmar sig mest. På söndagarna skiljer det bara 26 500 mellan de två konkurrenterna.
– Vi har satsat mycket på söndagarna under en lång tid med krönikörer, nyhetspanelen och dokument. Många av de momenten plockade Aftonbladet upp i sin nya söndagstidning.

Hur gick det för Expressen under 2009?
– Det har vi inte kommunicerat än och det är upp till vd. Men både vi och vår konkurrent är stabilt lönsamma tidningar som håller en hög innovationstakt. Det tycker jag är värt att framhålla när många förutspår dagstidningarnas död.

Om nio år till är ni i kapp eller har gapet bara halverats till 25 000?
– Moitt mål är att vi ska vara den största tidningen någon gång 2013-2014.

Men trots att gapet krymper så minskar kvällstidningarnas totala upplagor. Expressen tappade 2,4 procent av sin upplaga i december som per utgivningsdags landade på 282 200.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.