onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen och Aftonbladet hoppar av Pride-diskussion

Publicerad: 30 juli 2008, 10:26

Klockan tolv idag, onsdag, genomför RFSL en diskussion med titeln ”Vad är egentligen en ”hiv-man”?” på Europride. Enligt RFSL har tidningarna Aftonbladet och Expressen hoppat av i sista sekund. Enligt Aftonbladet är det ren lögn.

Ämnen i artikeln:

Dagspress

LF

Linda Fagerlind


Diskussionen gällde mediebilden av hiv-positiva. En diskussion som de båda tillfrågade kvällstidningarna enligt RFSL:s förbundsordförande Sören Juvas borde ha deltagit i med tanke på att de båda använder ordet ”hiv-man” flitigt.
– Vi har fört diskussioner med båda tidningarna i flera månader för att få till den här diskussionen och de har sagt att de var intresserade av att vara med men så sent som i fredags meddelade både Expressen och Aftonbladet att de inte hade någon att skicka, säger Sören Juvas.

Juvas ringde då själv upp tidningarna för att försöka lösa situationen.
– Expressen sa att de inte kunde delta för att de inte hade någon att skicka. Aftonbladet sa att de skulle ringa upp men gjorde det aldrig. Helt ärligt blev jag väldigt besviken. De borde försvara sitt språkbruk. De lyfter frågan och tar ställning men kan sedan inte diskutera det när tillfälle ges, säger Juvas. Han tillägger. Det är svagt att de inte kommer.

När Resume.se når Aftonbladets informationschef Niklas Bodell blir han riktigt upprörd över anklagelsen.
– Att säga att vi inte ville ställa upp är rent befängt. Det är inte sjyst uppträdande från deras sida. Det är semester och vi fick inte ihop det. Jag hade en sju till åtta kandidater för den här diskussionen men i slutändan kunde ingen. Det handlar absolut inte om att vi inte ville delta eller att vi fegat ur, vi hade bara inte tid. Dessutom är det här en programpunkt som jag tycker att vi har snickrat ihop tillsammans med dem och jag trodde att vi var rörande överens om att den inte skulle genomföras just nu om vi inte fick ihop det. Vi vill ta debatten, det var vår ambition. Allt annat snack är trams.

På Expressen råder också ett lätt semesterkaos och inte heller där lyckades man få fram någon som kunde delta i diskussionen.
– Det finns inget bakomliggande om att vi inte skulle ha velat vara med. Det är semestertider och svårt att få ihop schemat, säger Expressens informationschef Irina Halling.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev