Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen och TV4 i praktgräl

Publicerad: 7 juni 2010, 07:37

TV4:s nya samarbete med Aftonbladet om webb-tv-programmet Politikerpuben har startat ett praktgräl mellan Expressens Niklas Svensson och hans förra arbetsgivare: – De ljuger, säger Niklas Svensson som anser sig bojkottad av TV4-ledningen.


Ämnen i artikeln:

Göran EllungExpressenTV4Niklas Svensson

Göran Ellung och Niklas Svensson.

Aftonbladet sänder numera Politikerpuben, som startades av Politikerbloggens grundare Niklas Svensson och inledningsvis sändes via Expressens webb-tv. I februari gick Niklas Svensson tillbaka till Expressen och TV4 valde då att sända utfrågningarna, till exempel gårdagens grillning av statsminister Fredrik Reinfeldt, hos Expressens konkurrent.
– När Expressen värvade tillbaka Svensson var de inte längre intresserade av Politikerpuben, säger TV4:s chef för Nyheterna, Anne Lagercrantz, i dagens Resumé.

Uttalandet gör Niklas Svensson rasande:
– I själva verket var det ju precis tvärtom. Expressen ville verkligen fortsätta samarbetet. Både jag och Anders Pihlblad var överens och ville fortsätta att jobba ihop.
– Men vad jag förstått var det Göran Ellung som vägrade. Han var irriterad över att jag valde att lämna fina TV4, ett företag som ingen i hans värld kan tänka sig att lämna. Därför förbjöd han samarbetet mellan TV4 och Expressen. Jag fick under inga omständigheter vara med och leda programmet - ett program som ju faktiskt var min idé, från början till slut.

Niklas Svensson har fått många reaktioner på det avbrutna samarbetet:
– Många på TV4 har uttryckt förvåning över att samarbetet bröts. Och detsamma har jag också hört från partiledarna. Både TV4 och Expressen är naturligtvis förlorare på detta.
– Det är klart att det är tråkigt att Göran Ellung inte vill samarbeta med Expressen och att han på det här sättet bojkottade mig från det som var min idé. Samtidigt tycker jag förstås att det är roligt att nyhetsredaktionen, när det verkligen gäller, kör över aktualitetschefen och vågar samarbeta trots allt.
– Jag hoppas och tror att TV4 och Expressen kommer att samarbeta mer i framtiden. Det är ju absurt att vi inte gör det redan i dag.

Resumè har sökt TV4:s programdirektör Göran Ellung.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.