lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen överklagar vapendomen till HD

Publicerad: 19 mars 2013, 13:23

Expressen överklagar Hovrättens domar mot Diamant Salihu, Andreas Johansson och Thomas Mattsson till Högsta Domstolen. Det rapporterar nyhetsbrevet Brottsanalys.

Ämnen i artikeln:

ExpressenDiamant SalihuThomas MattssonAndreas Johansson

FT

Fredrik Thambert


Under gårdagen överklagade Expressens chefredaktör Thomas Mattsson, reportern Diamant Salihu och den tidigare nyhetschefen Andreas Johansson Hovrätten över Skåne och Blekinges dom i den uppmärksammade vapenbrottshärvan. Det skriver nyhetsbrevet Brottsanalys.

Thomas Mattsson förklarar för Resumé varför de nu vill att Högsta Domstolen ska pröva de fällande domarna.  
– Vi anser att det vore bra med Högsta domstolens bedömning av det här uppmärksammade fallet, där Expressen har fått så mycket stöd från hela medie-Sverige. Lagstiftaren hade förstås inte förutsett en situation som den i Malmö 2010, när en reporter utan brottsligt uppsåt gjorde journalistisk research och lämnade in ett vapen till polisen.

Vilka utsikter har ni att riva upp de fällande domarna som du ser det?
– Det vill jag inte spekulera om. För oss är det, oavsett om HD meddelar prövningstillstånd eller ej, viktigt att påminna om att det handlade om samhällsviktig journalistik om allvarlig brottslighet.  

Kommer ni att presentera nya bevis eller vittnen?
– Det vill jag heller inte kommentera. Våra ombud, Ulf Isaksson och Esa Kymäläinen på Danowsky & Partners, kommer att utveckla Expressens hållning.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev