Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen tvekar om nya mätmetoden

Publicerad: 27 oktober 2010, 11:28

Idag offentliggjorde Aftonbladet och TS sitt nya mätsystem för tidningens upplaga. Men konkurrenten Expressen ställer sig avvaktande till den nya metoden. Thomas Mattsson ger sin syn på saken.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetTidningsstatistikExpressen

Slaget om upplagemätningarna är inte över än. Foto: Björn Elgstrand.

Vad anser du om det nya systemet?

– Jag tror att Aftonbladet-modellen kan utvärderas först efter den "provrevision" som TS nu ska göra, men spontant tycker jag att det är bra att Aftonbladet kommer börja redovisa upplaga igen. Trovärdigheten för dagspressen ökar om vi är transparenta.

Kommer Expressen att låta sig mätas enligt det nya systemet?

– Expressen har, månad för månad, redovisat upplaga enligt TS-reglerna och vi tänker fortsätta att vara så öppna — oavsett hur marknaden utvecklar sig. När det gäller Aftonbladet-modellen så kommer vi och säkert alla andra tidningar att titta på den när provrevisionen är klar.

Vilket syfte tror du Aftonbladet har med detta egentligen?

– Det tror jag att var och en kan gissa sig till, men i dag ska vi vara tacksamma för att Aftonbladet överhuvudtaget vill börja redovisa upplagan igen och därför tycker jag att Jan Helin och Anna Settmans besked trots allt är bra för den svenska dagspressen.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.