Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressens jättetabbe

Publicerad: 14 mars 2011, 12:54

I Expressen idag sågar Christian Ekström blivande S-ledaren Håkan Juholt. Tidningen missade pr-konsultens bakgrund – Christian Ekström har bland annat varit partiarbetare för Moderaterna. – Det var ett misstag, säger editionschefen Viveka Hansson till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Viveka HanssonExpressen

Under rubriken ”Konstigt om han går ner i källaren” kan man i dagens Expressen läsa hur  Christian Ekström, PR-konsult på Grayling, sågar blivande S-ledaren  Håkan Juholts agerande efter torsdagens presskonferens. Han menar att Juholts strategi är märklig:

– Han kan inte spara sig fram till kongressen. svensk politik och socialdemokratin har befunnit sig i ett vakuum efter valet. Juholt borde nu ta chansen att snabbt försöka sätta agendan och peka ut en färdriktining framåt, säger Christian Ekström i Expressen.

Christian Ekström ger sedan ”inte mycket för att Juholt ska avvakta och se vilket mandat han ges för att forma den framtida S-politiken”. Han säger:

– Nu är han nominerad till att bli partiledare. Då bör han klargöra både för kongressledamöterna att de ska föreslås välja honom, men också för svenska folket, att visa vem han är och i vilken riktning han vill styra partiet. Det tycker jag att man kan avkräva honom innan han blir vald.

Det Expressen missade, och därför inte nämnde i artikeln, är att Christian Ekström är före detta partiarbetare för Moderaterna och tidigare infochef på Skattebetalarnas förening.

– Vi har en grundprincip att redovisa vilken politisk bakgrund som PR-konsulter som uttalar sig i politiska frågor har. Det här var helt enkelt ett misstag, säger Viveka Hansson.

Så länge den politiska bakgrunden redovisas ser hon inga problem i att använda PR-konsulter med ett partipolitiskt förflutet.

– Det är inga problem så länge man redovisar vilken bakgrund personen som uttalar sig har. Då kan läsaren själv avgöra, säger Viveka Hansson.

Anledningen till Expressen missade att kolla upp och redovisa Christian Ekströms bakgrund är enligt Viveka Hansson att man haft fullt upp med bevakningen av Tsunami-katastrofen i Japan.

Efter att Resume.se uppmärksammat saken meddelar Viveka Hansson att man kommer att ändra artikeln på tidningens sajt.

Resumé startar idag tjänsten Lobbyleaks där personer som vill tipsa om lobbying kan göra detta anonymt och säkert.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Viveka HanssonExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.