Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressens nästa serie: Naturfilm

Publicerad: 9 april 2008, 09:04

Bondfilmer, böcker och Barnaby – nu ska BBC:s mastodontprojekt Planet Earth följa med Expressen för de läsare som vill betala 59 kronor. Den 22 april startar försäljningen som ska kommuniceras i egna kanaler och på utomhustavlor.


Totalt är det elva program fördelade på fem DVD-filmer som ska följa med Expressen från och med den 22 april. Tidigare har man satsat på Bondfilmer, klassisk skönlitteratur och Morden i Midsomer-avsnitt. Nu är det BBC:s jätteprojekt Planet Earth som Expressen paketerar i en box för dem som köper alla avsnitt.
Egna kanaler kommer att användas för att kommunicera satsningen men man kommer även att gå utomhus.

Ni har blivit politiskt korrekta på sistone – först bildar ni massorna med skönlitteratur och nu ska ni rädda jorden. Varför?
– Ja, det ligger en stor spännvidd i utgivningen. En kvällstidning ska vara både underhållande och lättsam men också mer seriös. Det här är en av världens bästa naturserier och vi tror att våra läsare verkligen vill ha den, säger Mats Löthén, marknadsdirektör på Expressen.

David Attenborough kommer att synas på sidorna – ska han göra ett inslag om kvällspressen som slåss för sin överlevnad på savannen?
– Vi ser det inte som att vi slåss för vår överlevnad utan som ett oerhört spännande affärsområde som vi har utvecklat med framgång.

Hur påverkades upplagan av bokförsäljningen?

– Det var ganska liten påverkan på upplagan.

Det senaste året har man haft olika inriktningar på sina samlarserier. Men enligt Mats Löthén handlar det inte om att prova sig fram till ett vinnande koncept. Snarare vill man nå olika målgrupper i läsekretsen.

Tidningen har tittat på en rad tidningar runt om i Europa där man tagit till liknande grepp. Mats Löthén nämner El Pais och El Mundo i Spanien och Deutsche Zeitung och Die Zeit i Tyskland som exempel.

– En av mina favoriter var ett gökur i 52 delar i en italiensk tidning.

Så det är inte omöjligt att det kommer med Expressen i framtiden?
– Det tror jag abslout inte att vi kommer att få se men det hade varit roligt.

Läs mer: Expressen har sålt 1,3 miljoner böcker

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.