Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressens "publikfavorit" fanns inte på MC-mässan

Publicerad: 26 januari 2009, 15:11

I helgen var det MC-mässa i Stockholm. Expressen utsåg Suzuki Gladius till publikfavorit. Men motorcykeln fanns inte ens med på mässan.


Skärmdump på artikeln innan Expressen ändrar den.

Reportern gjorde en förhandsartikel om vad man skulle kunna se på mässan ”På två hjul” som gick nu i helgen. Artikeln publicerades i tidningen den 17 januari.

Igår, söndag, valde Kvällspostens webb att lägga upp samma artikel. Då hade dock ingressen ändrats av motorsajtens redaktör. Ingressen avslutades med ”Idag är sista dagen på hojmässan ”På två hjul” i Stockholm. Här är våra favoriter på mässan.”
Texten fick läsare att tro att reportern besökt mässan. Men så var inte fallet.

– Det var en förhandsartikel som återpublicerades med uppdaterad ingress i helgen. Formuleringen blev kanske lite olycklig men vi påstår faktiskt inte att reportern varit på plats. Vi uttalar oss om cyklarna som var på mässan, säger Lars Mohlin, chefredaktör på Kvällsposten.

I första ingressen stod det tydligt att det handlade om nästa veckas MC-mässa. Expressen ändrade efter samtalet med Resume.se texten på sajten.

Den omtalade ”publikfavoriten” Suzuki Gladius kommer inte att släppas i Sverige.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.