Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressens typsnittschock

Publicerad: 18 mars 2010, 14:51

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson lanserar nu sex alternativa typsnitt för tidningens löpsedlar. Detta efter att tidningens publicering om Jan Guillou fällts av PO.


Ämnen i artikeln:

Yrsa SteniusThomas MattssonExpressen

Alternativa löpsedlar från Expressen.

Resume.se har tidigare idag rapporterat om storbråket mellan Expressen och PO, Yrsa Stenius. Detta efter att hon fällt tidningens artiklar om att Jan Guillou jobbade som agent för Sovjet.

En sak som Thomas Mattsson reagerat på är att tidningens val av typsnitt och redigering kritiserats av PO. Därför publicerar han nu nya typsnittsförslag för tidningens löpsedlar.

Mattsson skriver nu i sin blogg att tidningen kommer att bojkotta PO:
”Med en PO som Yrsa Stenius som fritt fäller en tidning för det som inte publicerats, och som spekulerar fritt om våra källor, är det inte längre värt mödan att att kommunicera med PO.
Istället kommer vi att försöka hantera kritik mot tidningen utanför systemet, och om det inte går så får Stenius fortsätta att kritisera Expressen efter eget huvud och så överklagar vi och argumenterar därefter istället inför Pressens Opinionsnämnd”

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.