Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

EXTRA: Linda Skugge lämnar Expressen

Publicerad: 6 maj 2008, 09:43

Viktigt meddelande till Expressens chefredaktör: Kolla din mejlbox. Där ligger Linda Skugges avskedsansökan.


Linda Skugge lämnar Expressen. Foto: Cornelia Nordström/Scanpix

Under förmiddagen idag mejlade Expressens stjärnkrönikör och en av tidningens viktigaste profiler in sin avskedsansökan till Expressens chefredaktör Otto Sjöberg.
Tidningen har fortfarande inte svarat på mejlet.
– Gud vad du var snabb. Jag har mejlat Expressen och sagt upp mig men de är inte lika snabba som du så de har inte återkommit än, säger Linda Skugge.

Arbetsbelastningen kring flera nya projekt var avgörande när Linde Skugge bestämde sig för att lämna tidningen.
– Jag har funderat på att lämna Expressen sedan i höstas. Just nu har jag för mycket att göra med mina egna företag. Nu får någon annan ny bråkstake ta plats.

Det som upptar Linda Skugges tid är bland annat vd-skapet för Vulkan, att skriva en pjäs för Göteborgs stadsteater och att skriva klart den thriller som ska bli en triologi.
– Jag har sjukt mycket att göra. Vd-skapet på Vulkan tar mest tid och det är mer än heltidstjänst. Jag ska starta ett nytt bolag i höst för det är så fantastiskt kul att driva bolag. Det är vad jag vill göra nu.
– Expressen känns som en extraförälder eftersom jag började där när jag var barn. Jag har vuxit upp där men nu börjar jag känna att jag är för gammal. Det går inte att sitta på samma ställe i 15 år. Det funkar inte.

På Expressen känner man än så länge inte till Linda Skugges avhopp.
– Nej, jag har inte hört att hon ska sluta, säger Expressens informationschef Irina Halling.

Claes de Faire

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.