onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Facken vill ha svar från Bonnier

Publicerad: 1 september 2009, 11:30

De anställda på DN och Dagens Industri hålls i ovisshet om Bonniers planer: – Vi väntar på en bekräftelse eller dementi, säger DI:s klubbordförande Toya Erving.

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterThorbjörn LarssonGunilla HerlitzBonnier

Leif Holmkvist

leif.holmkvist@resume.se


I fredags avslöjade nyhetsbyrån Direkt chefredaktörsbytet, där Gunilla Herlitz ersätter Thorbjörn Larsson på DN. Men alla inblandade lägger locket på. Foto: Ronny Karlsson/Erik Esbjörnsson. Bilden är ett montage

Sedan det i fredags blev känt att Bonnier AB ska byta DN:s chefredaktör Thorbjörn Larsson mot DI:s Gunilla Herlitz har tidningshusen surrat av frågor om vilka chefer som blir kvar och vad förändringen innebär för de anställda.

Men från Bonniers koncernledning är det tyst som på en byggarbetsplats en fredageftermiddag. De anställda får sväva i ovisshet till onsdag, då besked ska lämnas.
– Vi vet inte mer än andra som läser på nätet, säger journalistklubbens ordförande Toya Erving på DI.
– Nej, jag har inte frågat Gunilla Herlitz. Klart att alla undrar. Jag förutsätter att det kommer en begäran om förhandling om det här stämmer. Eller en dementi.

DN:s journalistklubb vet om möjligt ännu mindre:
– Men ni verkar ju veta desto mer, säger sekreteraren Johan Smitt. Det ska bli intressant att se vad som händer på onsdag.

Ordförande på Unionens klubb på DN är Mija Yousefi:
– Nej du, tyvärr har vi inte fått någon information. Men jag räknar med att det kommer så småningom.

Resumé har också förgäves försökt få information från Bonnier AB, som i dag arrangerar nätverkskonferensen GRID för 300 toppkrafter i koncernen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev