Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Facket: ”En stor orättvisa”

Publicerad: 18 november 2014, 14:32

Niclas Vent, fackklubbsordförande på Aftonbladet och Anna Flytström, samma på Schibsted Media.

Foto: Bilden är ett montage.

Tidigare i dag gick Aftonbladet ut med åtgärderna för deras sparkrav på 40 miljoner: outsourcing av bilagorna och att 30-40 tjänster kapas. Men LAS-tid och avgångsvederlag skiljer sig beroende på om personalen är anställd via Schibsted Media eller på tidningen. – Det är en stor orättvisa, säger Anna Flytström, fackklubbsordförande på Schibsted Media.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetJan Helin

Resumé har tidigare i dag rapporterat om att det är bilagorna Wellness, Härligt hemma, Sofis mode och Aftonbladet Resa som outsourcas.

Fackförhandlingarna har precis inletts men Aftonbladets publisher Jan Helin vill inte uttala sig ännu om vad som sagts av "respekt för förhandlingen". Aftonbladet har gått ut med att personalen som är anställd på tidningen blir erbjudna ett avgångsvederlag som innebär tre månadslöner plus uppsägningstiden.

– Vi delar målbild med den företaget verkar ha – att ingen anställd på Aftonbladet ska få gå via LAS eller mot sin vilja, säger Niclas Vent.

Men han ställer sig kritisk till att ledningen inte gått ut med informationen om outsourcingen tidigare.

– Att företaget gör bedömningen att magasinen inte klarar sig är ingen överraskning – det är något vi borde börjat förhandla om för flera veckor sedan, säger Niclas Vent.

Han har ännu inget svar på när förhandlingarna beräknas vara klara – men säger att de borde kommit långt till jul.

– Ett sådant här besked kommer alltid med resignation och uppgivenhet. Det är inte roligt för någon i en organisation att gå igenom en besparingsprocess. Det finns ett starkt engagemang för Aftonbladet – en stolthet för varumärket. Men det är inte det man har närmast i tankarna en dag som i dag, säger Niclas Vent.

Enligt Anna Flytström, fackklubbsordförande på Schibsted Media, kan de börja förhandla för bemanningsföretagets del först när Aftonbladet påbörjat sina förhandlingar ordentligt – så de vet hur många som tar avgångsvederlaget och inte.

Drygt 100 personer är anställda på Schibsted Media, 80 av dem är placerade på Aftonbladet. Men till skillnad från Aftonbladet-anställda får anställda på Schibsted Media inget erbjudande om avgångsvederlag.

– Vilka som påverkas hos oss beror på hur hur många som nappar på Aftonbladets avgångsvederlag. Men som bemanningsanställd har man inte fått något erbjudande om avgångsvederlag – så de som försvinner blir uppsagda på grund av arbetsbrist, säger Anna Flytström.

Bemanningsanställda har, till skillnad från Aftonbladet-personal, andra förutsättningar gällande LAS-tid. Eftersom Schibsted Media bildades 2012 har de som varit placerade på Aftonbladet längre än så kortare LAS-tid än den reella tiden de arbetat ihop. Före Schibsted Media jobbade bemanningsanställda på Mediakompetens.

– Det är en stor orättvisa. Trots att jag har jobbat på Aftonbladet i sex år har jag bara ungefär två års LAS-tid på grund av att jag tvingats flyttat runt så mycket och byta arbetsgivare för att få vara kvar, säger Anna Flytström.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

AftonbladetJan Helin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.