Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Fackets ilska mot Schibsted

Publicerad: 19 november 2014, 08:53

Foto: Björn Elgstrand.

Fackklubbarna på Schibsted kräver att anställda i bemanningsföretaget Schibsted Media ska erbjudas samma avgångsvederlag som kollegorna på tidningarna.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetSchibsted Media

Resumé rapporterade i går om att Aftonbladet kapar 30-40 tjänster för att täcka upp sparkravet på 40 miljoner kronor.

Anställda på Aftonbladet erbjuds avgångsvederlag – men inte personalen som jobbar på bemanningsföretaget Schibsted Media.

Nu säger fackklubbarna ifrån och kallar det "det slutgiltiga beviset för Schibsted Sveriges cyniska personalpolitik där man delar upp personalen i A- och B-lag".

"Argumentet att SMAB inte har dessa resurser håller inte. (...) Fram till den 16 december har cheferna på Aftonbladet och Svenska Dagbladet tillgång till en "penningpåse" vars innehåll ska täcka sökta och beviljade avgångsvederlag. De anställda i SMAB, som nu alltså drabbas hårdast, ska däremot hålla fingrarna borta. Pengarna är ju enbart avsedda för koncernens A-lag! Om inte de styrande i Schibsted Sverige, och ytterst i börsnoterade mediegiganten Schibsted ASA (vars aktie den senaste tiden rusat på börsen) inser det oacceptabla i detta blir det en skammens jul för oss alla", skriver facket.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

AftonbladetSchibsted Media

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.