fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Får 16,8 miljoner av staten

Publicerad: 11 februari 2010, 13:06

Norrländska Socialdemokraten får 16,8 miljoner i presstöd. Det beslöt Presstödsnämnden vid sitt möte i går. Tidningen är Norrbottens största och lönsam:
– När vi uppfyller kraven för stöd vore det dumt att inte söka, säger vd Erik Ranängen.

Ämnen i artikeln:

NSD

Leif Holmkvist

leif.holmkvist@resume.se


Norrländska Socialdemokraten, NSD, har 35 000 i upplaga och är stark i hela Norrbotten. Men i utgivningsorten Luleå har NSD tre år i rad haft under 30 procents hushållstäckning. Det berättigar till presstöd med dagens regler.

Konkurrenten Norrbottens-Kuriren är 10 000 ex mindre, men har en hushållstäckning på 44 procent i Luleå och kan därför inte söka stöd.

Men sedan några år ingår båda tidningarna i Norrköpingsbaserade NT Medias dotterbolag Norrbotten Media, vars vd Erik Ranängen gläds åt stödet:
– När vi såg att vi uppfyllde kriterierna beslöt vi oss för att söka. Men NSD är en lönsam tidning, liksom Kuriren. Man kan se det som att vi haft en sporrande konkurrens i Luleå.

Nu får Norrbotten Media 16,8 miljoner kronor om året från och med 2010:
– Nej, jag vet ännu inte vad vi ska göra med pengarna, säger Erik Ranängen. Det är en fråga för ägarna och styrelsen. Men jag vill göra att det ska komma läsarna till godo, kanske i form av bättre lokal journalistik och grävande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev