Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Färdigförhandlat: 35 tjänster bort på HD

Publicerad: 8 december 2014, 15:28

Förhandlingarna på HD är färdiga.

Foto: Skärmdump.

Resumé har tidigare rapporterat om att Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan slås ihop. Nu är det färdigförhandlat om bemanningen på tidningen. Det blir 35 tjänster som försvinner.


Ämnen i artikeln:

SydsvenskanHelsingborgs Dagblad

Bland annat försvinner fyra av åtta fotograftjänster, 21 reportertjänster och redigeringen kapar sex tjänster. Det blir 70 redaktionella tjänster kvar på Helsingborgs Dagblad, enligt tidningen Journalisten.

– Det blir inga uppsägningar. Så sent som i dag skrev fyra stycken på ett personligt avtal om avgångsvederlag, säger Hedvig Juhasz Toth, journalistklubbens ordförande, till Journalisten och fortsätter:

– Det är jätteblandade känslor på redaktionen och det har varit en lång process. Det fanns dem som för tre månader sa att de aldrig skulle lämna frivilligt, men som nu har ändrat sig och tog avgångsvederlag. Vissa som lämnade tyckte att det var helt okej och sen fanns det några som fick höra av ledningen att de skulle omplaceras och då valde de att lämna, säger Hedvig Juhasz Toth.

Förhandlingarna på Sydsvenskan är inte klara ännu, utan fortsätter i morgon.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.