Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Färdiglagat på DN

Publicerad: 4 december 2008, 19:37

Dagens Nyheter lägger ner sitt provkök och ersätter det med recept från Bonnier Tidskrifters Laga Lätt. Därmed går en institution som instiftades redan på 60-talet av Pernilla Tunberger i graven.


Berit Lyregård och Catharina Lübeck. Foto: Fredrik Funck/Scanpix

Nedläggningen av Dagens Nyheters provkök är något som många på tidningen beklagar.

– Ja, tyvärr är det en väldigt stark tradition som nu raseras. DN gick i täten när provköket startades och det är en kvalitetsstämpel att maten har lagats och fotograferats på tidningen, säger en mångårig medarbetare på tidningen som vill vara anonym.

På DN:s provkök jobbar matredaktören Berit Lyregård och Catharina Lübeck. De har båda tackat ja till avgångsvederlag och lämnar tidningen vid årsskiftet.

– Ja, vi slutar båda på eget bevåg. Själv ska jag börja frilansa, säger Berit Lyregård.

Det sista som kommer att lagas i köket blir nyårssupén.

– Jag har inte riktigt bestämt vad det blir än. Kanske blinier. Det ska vara något som är realtivt enkelt.

Enligt uppgifter till Resume.se kommer den egenhändigt lagade maten att ersättas med recept från Laga Lätt, en tidskrift som ges ut av Bonnier Tidskrifter. Dagens Nyheters chefredaktör Thorbjörn Larsson har inte gått att nå för en kommentar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.