Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Fel person dödförklarad på Expressens löp

Publicerad: 8 april 2008, 09:40

I lördagens Expressen rapporterar tidningen och löpsedeln om Anders Göthberg, medlem i Broder Daniels, död. Men på bilden är det Lars Malmros, tidigare trummis i bandet och numera medlem i bandet Hästpojken, som porträtteras.


Lördagens löpsedel från Expressen. På bilden syn sångaren Henrik Berggren och Lars Malmros.

Expressen bad om ursäkt för publiceringen på hemsidan:
”Vi beklagar detta djup och ber oförbehållsamt om ursäkt för det obehag dessa förväxlingar vållat.”, skriver Per-Anders Broberg, tf ansvarig utgivare på Expressen.se.

Den felaktiga bildpubliceringen skedde på löpsedeln, på tidningens förstasida och inne i tidningen. Hansi Friberg är Lars Malmros manager.
- Jag har aldrig sett något liknande, att en tidning tar död på fel person på löpsedeln, säger han till Resume.se.

Rockbandet Broder Daniel tyckte att Expressens artikelidé var befogad och bandet talade öppet om Anders Göthbergs självmord i tidningen. Men publiceringen där bandmedlemmarna förväxlades blev oerhört olycklig.
- Självklart blev det mycket obehagligt både för Lars Malmros familj, men även för Anders Göthbergs anhöriga, säger Hansi Friberg. 

Expressen bad om ursäkt på sajten reda på lördagen. Idag, söndag, publicerar tidningen en ursäkt på förstasidan och inne i tidningen.
- Det är det absolut minsta man kan begära.

Men Hansi Friberg och Lars Malmros kommer inte att nöja sig med bara en ursäkt.
- Vi har kontaktat en advokat och kommer att gå vidare direkt med det här i morgon.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.