Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

”Finns ett stort nyhetsvärde”

Publicerad: 20 juli 2010, 12:04

Vädret dominerar bland löpsedlar och samtalsämnen runt om i Sverige. Pär Holmgren är en central figur i och med Aftonbladets storsatsning. – Väderbloggen har haft en enorm trafik och passerar när som helst 100 000 unika läsare på bara 2-3 veckor, säger han.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Pär Holmgren rider på vädervågen. Foto: Aftonbladet.

Han lämnade SVT efter 20 år som väderuppläsare i rutan. Det är inte en tillvaro som Pär Holmgren saknar.

– Jag kände, framförallt mot slutet, att jag gjorde allting på rutin. Då gör man inte heller ett bra jobb, säger han.

För några år sedan blev han kontaktad av Aftonbladet för att skriva om sommarvädret. Då kunde han inte ställa upp på grund av sin anställning. Men nu kan han som frilansare vara frontfigur för satsningen som syns på reklamtavlor runt om i landet.

– Jag har ett klumpavtal med tidningen för de här 6-7 veckorna som satsningen kommer att pågå, säger Pär Holmgren.

Han tror att svenskarnas stora intresse för sommarvädret hänger ihop med de stora förväntningarna som vi har på vår semester. Själv tycker Pär Holmgren att vädret är som mest intressant nu.

– Rent meterologiskt är det mycket häftiga saker som händer, med till exempel den senaste värmeböljan och de häftiga skyfall som börjar komma nu till sensommaren.

När får vi se dig i rutan igen?

– TV i sig är roligt och det skulle vara intressant att göra något där. Till exempel var jag med i en dokumentär i TV4 förra året, och det var väldigt kul. Men väderprognoser är jag inte så lockad av, säger Pär Holmgren.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.