Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Frida Boisen om bombdramat

Publicerad: 23 januari 2014, 15:11

GT:s chefredaktör Frida Boisen: "Det är skönt att det är över så vi kan få fortsätta med vårnyhetsbevaktning" Bomben på GT:s redaktion visade sig vara falsk efter att polisens bombtekniker skjutit sönder den.


Ämnen i artikeln:

Frida BoisenExpressen

Polisens bombtekniker sköt sönder den misstänkta bomben på GT:s redaktion strax före klockan fyra och GT:s och TV4:s personal kunde återvända till lokalerna tjugo minuter senare.

– Det visade sig att det inte var någon riktig bomb, men polisen har tagit hand om innehållet och det är föremål för förundersökning nu, säger GT:s chefredaktör Frida Boisen. Alla är tillbaka på redaktionen och vi kan äntligen fortsätta arbeta.

Det var strax efter lunch i dag som ett misstänkt paktet hittades utanför GT:s reception på Kungstorget i Göteborg. Paketet var adresserat till Frida Boisen och Expressen/GT:s ansvarige utgivare Thomas Mattsson.

Paketet var prytt med citat från Frida Boisens krönika "Sverige är ett rasistiskt land" som publicerades i oktober förra året och inte bara fick spridning i sociala medier utan också av internationell press.
På paketet stod också textat "Sverige är inte rasistiskt".

Polisen tillkalades och gjorde bedömningen att det kunde vara fråga om en bomb. Lokalerna utrymdes och Kungstorget spärrades av.

Men bomben var alltså en fejk.

Hur ser du på säkerheten på GT efter det här?
– Vi har bra säkerhet på GT, säger Frida Boisen. Vårt mål är naturligtvis att alla som jobbar här ska känna sig trygga. Det viktigaste är att vi kan forsätta att göra vårt jobb utan att känna oro.

Det är inte länge sedan ni hade ledaren för Swedish Defence League i receptionen som hotade komma tillbaka knivbeväpnad, och nu ett bombhot. Hade du räknat med det här när du tog jobbet som chefredaktör på GT?
– Jag skulle vilja svara nej, men hot mot redaktioner har blivit vanligare, säger Frida Boisen. Alla sorters hot mot journalister är helt oacceptabelt.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Frida BoisenExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.