lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

GP bantar bort en tjänst från ledarredaktionen

Publicerad: 9 mars 2015, 12:52

Cecilia Krönlein.

Foto: Anna-Lena Lundqvist.

Det har stormat kring GP:s ledarredaktion sedan tidningen rekryterade Alice Teodorescu som ny redaktör och flera personer lämnade sina tjänster. Nu säger chefredaktören Cecilia Krönlein till tidningen Journalisten att en tjänst försvinner.

Ämnen i artikeln:

Cecilia KrönleinAlice Teodorescu

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Tidigare bestod ledarredaktionen på GP av fyra personer inklusive en chef. I förra veckan slutade ledarskribenten Gert Gelotte, och hans tjänst ska inte ersättas.

– Vi har sedan lång tid tillbaka förhandlat ned det här och bestämt att den dagen de äldsta gick i pension ska vi inte ersätta alla. Fredrik Tenfält slutade, då anställde vi Alice. Sen slutade Gert Gelotte och han ska inte ersättas. Men Maria Haldesten som gått till Hallands Nyheter ska vi ersätta och den rekryteringen pågår nu. Sen har vi en medarbetare till som är sjukskriven, säger Cecilia Krönlein till Journalisten.

Som det är nu består ledarredaktionen av nytillträdda Alice Teodorescu och en medarbetare till som för tillfället är sjukskriven på grund av stress.

Under flera veckor har rekryteringen av Alice Teodorescu orsakat bråk på ledarredaktionen. Rekryteringen kritiserades för att leda till en förskjutning av GP:s politiska inriktning från socialliberal till långt åt höger. Det uppgav också Gert Gelotte var anledningen till att han slutade.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev