Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

GP:s recension – en 3 411 tecken lång mening

Publicerad: 9 januari 2015, 14:56

Filmkritikern Hannes Dükler.

(UPPDATERAD) En extremt maffig mening. Det består filmkritikern Hannes Düklers senaste recension av i Göteborgs-Posten. – Jag pekade på att filmen i princip är en enda lång tagning några gånger i texten om någon skulle missa det och tro att jag är sinnessjuk, säger han till Resumé.


Det är filmen Birdman som recenseras och texten är utformad som en enda mening, 3411 tecken lång mening. Enligt uppgifter till Hannes Dükler själv GP:s längsta publicerade mening någonsin.

– Det här funkar en gång och aldrig mer - kanske, säger Fredrik Sundh, biträdande kulturchef på GP.

Eftersom filmen Birdman beskrivs som en enda lång sekvens bestämde sig Hannes Dükler för att köra på det greppet även i texten.

– Det hade inte funkat lika bra med stumfilmen The artist. Då hade det inte blivit några ord alls, säger Hannes Dükler.

Han har fått någon sur kommentar på Twitter i dag från en person som inte förstod varför recensionen var skriven i en enda lång mening, men det var innan hon läst texten.

– Jag försöker variera min form – men inte så här radikalt. Det svåra här var att inte upprepa sig för mycket med konjunktionerna. Jag kommer nog inte att ge mig på det här greppet igen, det tog längre tid än en vanlig text.

Några strålande trafiksiffror har recensionen dock inte fått än.

– Men vi har fått glada tillrop och även en och annan som tyckt att det varit bra med en punkt. Men det är ett kul grepp, säger Fredrik Sundh.

Hannes Dükler igen:

– Jag är nöjd, men det är trist att filmen inte var fantastisk. Filmen var en stilstudie som ekade lite tomt – det är ungefär det man kan säga om min recension också. Jag gav den en trea. Det ger jag min text också – jag är så pass blygsam.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.