Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

GT söker ny krönikör med tävling

Publicerad: 14 januari 2013, 12:29

GTs chefredaktör Frida Boisen

GT vill hitta en ny stjärnkrönikör och anordnar en tävling. – Det här är ett nytt sätt att hitta nya röster, säger chefredaktör Frida Boisen.


I stället för att utlysa en tjänst så vill GT hitta sin nya krönikör med hjälp av en tävling. Redaktionen kommer att välja ut fem krönikor för att sedan låta GTs läsare rösta fram sin favorit.

– Jag är övertygad om att det finns massor med nya röster som är engagerande, smarta och duktiga, säger Frida Boisen. Jag tycker att det generellt finns för få röster som inte är journalistutbildade eller författare eller programledare och det här är ett nytt grepp för att hitta dem.

Och intresset för att bli krönikör i GT är uppenbarligen stort. Ett 60-tal ansökningar har kommit in redan under helgen.

Det enda kravet som ställs på dem som aspirerar på att bli GTs nya stjärnkrönikör är att de ska vara göteborgare. I övrigt finns inga önskemål om ålder, utbildning eller kön.

– Om Håkan Hellströms mamma kan skivdebutera vid 74-års ålder, så kan det säkert finnas någon 90-plussare som skulle kunna fylla våra kriterier, säger Frida Boisen.

Riktigt vad som ska karaktärisera den nya krönikören är lite svårare att definiera.

– Det ska vara en person som skriver engagerande, underhållande, överraskande och som har "det". Och vad just "det" är, vet man när man ser det.

En jury bestånde av Frida Boisen, kultur-redaktör Ingrid Norrman och GT:s nyhetschef Markus Hankins, ska välja ut de fem bästa krönikorna som sedan ska presenteras på gt.se för omröstning bland läsarna.

Och vinnaren ska sedan erbjudas ett längre engagemang som krönikör.

– Vi vill ha ett långsiktigt arrangemang, säger Frida Boisen. Och givetvis kommer vi att betala arvode.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.