Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Guldspadevinnare lämnar Svd

Publicerad: 13 januari 2014, 10:03

Jacob Bursell fick också Handelskammarens Journaliststipendium 2012

Guldspadevinnande ekonomijournalisten Jacob Bursell är en av de tio som tagit erbjudandet om avgångsvederlag och lämnar Svenska Dagbladet.


Ämnen i artikeln:

SvDGuldspaden

– Det stämmer att jag tagit erbjudandet, säger Jacob Bursell. Formellt lämnar jag Svenskan den 31 mars.

Jacob Bursell har varit på Svenska Dagbladet sedan 2010 och fick tillsammans med Carolina Neurath Guldspaden för sin granskning av den svenska revisionsbranschen 2011.

– Det är ett rent personligt beslut och inte helt enkelt, säger Jacob Bursell. Jag vägde för och nackdelar och kom fram till att jag är skyldig mig själv chansen att göra något annat.

Sedan ett drygt år tillbaka skriver Jacob Bursell på en bok om den svenska finansbranschen och dess aktörer sedan slutet av 70-talet och fram till 2008.

– Jag ska fokusera på boken nu men det är en lång process och jag vet inte när jag kommer i mål, säger han. Jag har kontakt med ett förlag, men inget är påskrivet så jag kan inte avslöja vilket.

Han är noga med att poängtera att det inte är oro för tidningens framtid som fått honom att ta erbjudandet.

– Det finns ett helt nytt krismedvetande på Svenskan och jag är övertygad om att de har alla förutsättningar för att klara sig nu, säger han. Men jag kände att jag vill göra något annat, nu.

Jacob Bursell är också  ledamot i SVDs journalistklubb och personalrepresentant i Shibsteds styrelse.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

SvDGuldspaden

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.