Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Håkan Hellström återbetalningsskyldig

Publicerad: 22 juli 2013, 12:52

Håkan Hellström fick det största förskottet av alla artister som var bokade till festivalen Peace & Love. Nu när festivalen är inställd på grund av konkurs kan artisten bli återbetalningsskyldig, skriver Avesta tidning. – Konkursen är inte färdig förrän alla förskott till artisterna är färdigbehandlade, säger konkurboets förvaltare Henric Schef.


Ämnen i artikeln:

Håkan HellströmPeace & Love

När festivalen Peace & Love endast sålde 9 000 biljetter av  förväntade 23 000 var det klart att festivalen inte kommer att klara sig  ekonomiskt. Redan i september i fjol hade festivalen  skulder på totalt 13 miljoner kronor. Då var det kommunen som  gick in  och räddade festivalen. En annan orsak till festivalens svåra läge var  höga artistarvoden och höga förskottsutbetalningar. Håkan Hellström var  en av artisterna som skulle vara med på festivalen i år, han fick även  det största förskottet som nu kan bli återkrävt.
– Konkursen är inte  färdig förrän alla tillgångar är sammanräknade och det sker inte förrän  alla gager och alla förskott till artisterna har blivit  färdigförhandlade, säger advokaten för konkursboet Henric Schef.

Det han annars ser som en lösning på återbetalningen är om Håkan Hellström ställer upp på en individuell konsert.
–  Jag skulle vilja att han spelade på Motorstadion i Avesta. Det skulle  vara något som många hade tyckt varit roligt och det hade löst problemet  med hans förskottsbetalning, fortsätter advokaten Henric Schef.

Peace & Love gick i konkurs i maj i år och har skulder på totalt 75 miljoner kronor.

Alexandra Barganowski

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.