Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Håkan lockar färre än premiäravsnittet

Publicerad: 10 juli 2013, 08:01

Gårdagens "Allsång på Skansen" med Håkan Hellström lockade omkring 400 000 färre tittare än premiäravsnittet. – Det brukar bli så att säsongen börjar med höga tittarsiffror som sen går ner något och håller sig på mitten, säger Susanna Jackobsson, projektledare på SVT.


Ämnen i artikeln:

Allsång på SkansenHåkan Hellström

I går sändes tredje avsnittet av "Allsång på Skansen ". Trots att programmets huvudattratkion var Håkan Hellström och även Anna Järvinen, Tomas von Brömssen och Rockridge Brithers lockades långt färre tittare till avsnittet än till premiären och avsnittet från 2:a juli. Jämfört med de två tidigare avsnittet som vardera fick omkring två miljoner tittare lockades endast 1,6 miljoner till gårdagens avsnitt med Håkan Hellström.

Efter programmet sände SVT även ett specialavsnitt, en konsert med enbart Håkan Helström. Konserten sågs av 999 000 tittare.

– Vi är jättenöjda med programmet men det brukar bli så att säsongstarten börjar högt och sen åker många på semester och tittarsiffrorna håller sig mer på mitten fram till avsnitt 7-8. Då går de upp igen. Det är mycket som avgör tittarsiffror när det är ett säsongsbetonat program, säger Susanna Jackobsson, projektledare på SVT.

Inga fler specialavsnitt som det med Håkan Hellström  efter Skansen kommer att visas i år. Men det kommer definitivt tillbaka nästa år.

– Vi gjorde ett specialavsnitt med Tomas Ledin i fjol och ett med Håkan i år. Den typen av program är otroligt uppskattade och vi kommer definitivt att fortsätta med dem. Det blir inga fler i år med definitivt nästa år.

Alexandra Barganowski

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.