Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Han är "Sveriges bästa politikreporter"

Publicerad: 17 januari 2011, 16:32

Dagens Nyheter gick i november ut och sökte ”Sveriges bästa politikreporter”. Nu har de hittat honom i Jens Kärrman, med förflutet på Aftonbladet och City.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterJens Kärrman

Jens Kärrman. Foto: City.

I november gick DN ut med en stor platsannons med den minst sagt krävande rubriken: ”Vi söker Sveriges bästa politikreporter”.

”DN söker en driven nyhetsjägare till politikgruppen på centralredaktionen. Du bör ha ett brett kontaktnät och flera års erfarenhet som reporter med inriktning på svensk rikspolitik”, står det.

Man ville förstärka den politiska redaktion som då bestod av tre renodlade reportrar – Ewa Stenberg, Hans Olsson och Mats J Larsson och dessutom en ny politisk kommentator i form av Maria Crofts.

Nu kan Resume.se avslöja att det är Jens Kärrman, tidigare reporter på Aftonbladet och editionschef på City, som har fått jobbet.

DN sökte ”Sveriges bästa politikreporter”, det är alltså du?

– Den frågan är det upp till arbetsgivaren att svara på. Personligen har jag lite svårt för den typen av etiketter, säger Jenes Kärrman.

Det är en titel som kräver en hel del, hur ska du tackla det?

– Jag är rekryterad som politikreporter, det är ett jobb jag haft tidigare, behärskar och gillar.

Varför sökte du jobbet?
– Därför att jag trivs väldigt bra med att bevaka politik.

Du har ett förflutet på Aftonbladet och City, men har lämnat båda för att kunna disponera din tid efter eget huvud, vad har ändrats?
– Egentligen ingenting. Men det här jobbet var för intressant och roligt för att inte söka. Det här är det enda jobb som fått mig intresserad av att lämna frilanstillvaron. Dessutom verkar förutsättningarna för att kombinera jobb och småbarn bra på DN.

Vad blir det viktigaste att bevaka inom svensk politik?

– De sakfrågor som engagerar människor mest är genomgående hur välfärden fungerar som vård, skola och sjukförsäkringar. På det partipolitiska planet är Socialdemokraternas framtid högintressant, liksom hur de borgerliga småpartierna ska överleva i Moderaternas skugga. SD:s agerande i riksdagen framöver blir också spännande.

Jens Kärrman tillträder sin nya tjänst den 14 februari.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterJens Kärrman

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.