Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Han blir ny chefredaktör på TA

Publicerad: 17 september 2008, 14:52

Politiska redaktören Petter Birgersson blir ny chefredaktör för Trelleborgs Allehanda. Samtidigt öppnar ägarna upp för ett närmare samarbete med Sydsvenskan. – Material som finns i Sydsvenskan ska stärka Trelleborgs Allehanda, säger Johan Ståhl, vd för Sydsvenska Dagbladet.


Petter Birgersson är ny chefredaktör på Trelleborgs Allehanda.

Politisk redaktören Petter Birgersson blir ny chefredaktör och tidningschef för Trelleborgs Allehanda.
Men han blir inte ansvarig utgivare. Det blir i stället Daniel Sandström, Sydsvenskans nyutnämnde chefredaktör.

Det framgår av ett internt personalmeddelande som Resume.se tagit del av.
– Petter är det naturliga valet. Han har gjort ett jättebra jobb med opinionsbildningen och har den lokala förankring och yrkesmässiga bredd som krävs, säger H Inge Gyllin, styrelseordförande för SkåneMedia i internt meddelande.

Margaretha Engström
, chefredaktör för både Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda, kommer hädanefter att helt fokusera på Ystads Allehanda.
– Jag har varit på tidningen ett tag och jag ser stor potential i den lokala journalistiken. Opinionsbildning har absolut sin charm, men detta är vad jag allra helst vill göra, säger Petter Birgersson i meddelandet som gått ut till personalen.

Ett närmare samarbete mellan Skånemedia och Sydsvenskan ligger nu i den framtida planen. Idag samarbetar TA med Ystads Allehanda kring vissa material. Planen är att flytta över samarbetet till Sydsvenskan.
– Det betyder att vi kan använda en del av det material som finns i Sydsvenskan för att stärka Trelleborgs Allehanda, säger Johan Ståhl.

Resume.se har utan framgång sökt Petter Birgersson för en kommentar.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.